CRNA HRONIKA

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo pritvor za Benedikta Pindrića

Nakon što je uhapšen u sinoćnjoj akciji SIPA-e

M.M.

28.2.2015

Sarajevsko Kantonalno tužilaštvo uputilo je prijedlog za određivanje mjere pritvora Benediktu Pindriću (40) kojeg su sinoć uhapsili pripadnici SIPA-e.

- Nakon ispitivanja osumnjičenog, nadležnom sudu je upućen prijedlog da mu odredi jednomjesečni pritvor zbog opasnosti od bjekstva, kao i zbog bojazni da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, kao i ometati krivični postupak, rekao je za "Avaz" Alem Hamzić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.

Službenici SIPA-e su, podsjećamo, sinoć su na području Sarajeva uhapsili Pindrića zbog sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Po naredbama Općinskog suda u Sarajevu, a pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, obavljeni su pretresi na tri lokacije, te je pronađeno i izuzeto oko 900 grama speeda, kao i veći broj tableta zelene boje, koje će biti predmet vještačenja. 

Pindrić je i odranije poznat po neovlaštenom prometu opojnih droga.

Hapšen je u Hrvatskoj zajedno sa Marijanom Begčević-Mićkovićem zvanim Manjo i Marijanom Begčevićem, obojica iz Brčkog s dvojnim državljanstvom i Nikicom Reberskim (44) iz Bošnjaka u akciji kodnog naziva "Zadar II", kada su na benzinskoj pumpi "pali" sa 2,5 kilograma heroina i pola kilograma kokaina, vrijednim 40.000 eura.

Pindrić je tada imao prebivalište u Malinskoj na Krku.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.