CRNA HRONIKA

Bosanska Kostajnica: Sitnili krupne pare pa dio zadržavali za sebe

Prevare na benzinskim pumpama

M.Z.

3.3.2015

Policija iz Bosanske Kostajnice Okružnom Tužilaštvu iz Banje Luke podnijela je izvještaj protiv, kako „Avaz“ nezvanično saznaje, Ivice Vidovića (34) i Eneda Vrbana (45), obojica iz Bugojna,  zbog sumnje da su počinili  krivično djelo prevara.

Dvojac iz Bugojna se sumnjiči da je na benzinskim pumpama u Bosanskoj Kostajnici od radnika tražio da im usitne krupne novčanice nakon čega je dio navodno zadržavao za sebe.

-To su već poznate prevare. Obično kupe neku sitnicu i odmah je plate na kasi, a potom od radnika traže da im usitne recimo dvije ili tri krupnije novčanice. I to za što sitnije apoene. Kad mu  trgovac, koji je već počeo sitniti pare, kaže da nema tako sitnih novčanica onda obično traže da mu vrati njegov novac, a da će on njemu  vratiti onaj usitnjeni. Tada krišom „nestane“ određena količina para. Manjak se obično primijeti na kraju radnog vremena. - kaže  dobro upućen izvor u ove prevare koje nisu novina ni na području BiH.

Iz CJB Prijedor jučer nije bilo mnogo detalja  o ovom slučaju prevare osim napomene da se bilo kakve sumnjive novčane transakcije, u trgovinama, na kioscima ili pak bezinskim pumpama poput ovih odmah prijave policiji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.