Bosanska Kostajnica: Sitnili krupne pare pa dio zadržavali za sebe

Prevare na benzinskim pumpama

M.Z.
03.03.2015 12:34

Policija iz Bosanske Kostajnice Okružnom Tužilaštvu iz Banje Luke podnijela je izvještaj protiv, kako „Avaz“ nezvanično saznaje, Ivice Vidovića (34) i Eneda Vrbana (45), obojica iz Bugojna,  zbog sumnje da su počinili  krivično djelo prevara.

Dvojac iz Bugojna se sumnjiči da je na benzinskim pumpama u Bosanskoj Kostajnici od radnika tražio da im usitne krupne novčanice nakon čega je dio navodno zadržavao za sebe.

-To su već poznate prevare. Obično kupe neku sitnicu i odmah je plate na kasi, a potom od radnika traže da im usitne recimo dvije ili tri krupnije novčanice. I to za što sitnije apoene. Kad mu  trgovac, koji je već počeo sitniti pare, kaže da nema tako sitnih novčanica onda obično traže da mu vrati njegov novac, a da će on njemu  vratiti onaj usitnjeni. Tada krišom „nestane“ određena količina para. Manjak se obično primijeti na kraju radnog vremena. - kaže  dobro upućen izvor u ove prevare koje nisu novina ni na području BiH.

Iz CJB Prijedor jučer nije bilo mnogo detalja  o ovom slučaju prevare osim napomene da se bilo kakve sumnjive novčane transakcije, u trgovinama, na kioscima ili pak bezinskim pumpama poput ovih odmah prijave policiji.

NA VRH