CRNA HRONIKA

Parafiran elaborat o zaprečavanje puteva pogodnih za ilegalan prelazak granice između BiH i Srbije

Granična policija BiH

(M.M.)

6.3.2015

U Terenskom uredu Istok – Višegrad Granične policije BiH jučer je održan sastanak na kojem je usvojen i parafiran Elaborat  „Zaprečavanje puteva pogodnih za ilegalni prelazak državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije prijevoznim sredstvima“.

Sastanku su prisustvovali predstavnici iz Ministarstva sigurnosti  BiH i Granične policije BiH, kao i ministarstava vanjskih i unutarnjih poslova Republike Srbije.

Elaborat su parafirali Ismail Sarić iz Ministarstva sigurnosti  BiH i Božidar Pendić iz Uprave granične policije MUP-a R. Srbije.

Predstavnici delegacije obje zemlje su konstatovali da parafirani elaborat predstavlja osnovu za izradu projektne dokumentacije za zaprečavanje, kao i značajan preduslov za njegovu konačnu realizaciju.

Naime zajedničke aktivnosti na zaprečavanju mjesta pogodnih za ilegalne prelaske državne granice između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije predstavljaju jednu od metoda koja doprinosi efikasnijem nadzoru državne granice, a samim tim i suzbijanju svih oblika prekograničnog kriminala, saopšteno je iz Granične policije BiH.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.