CRNA HRONIKA

Pedofil proganjao djevojčice na internetu

BANJA LUKA Policija uhapsila radnika IDDEEA-e

M. KEBIĆ

7.3.2015

Banjalučka policija uhapsila je jučer oko 14 sati Mirka Blagojevića (49) iz Banje Luke, koji je osumnjičen za krivična djela zadovoljenje spolnih strasti pred drugom osobom i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Izvori bliski istražnim organima potvrdili su da je Blagojević uhapšen na radnom mjestu, u kancelariji Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH (IDDEEA), koja se nalazi u centru Banje Luke, u zgradi Medicinske elektronike.

Gaćice i vibrator

Portparol Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović rekla je za “Dnevni avaz” da je naredbu za pretres njegove kancelarije, automobila i kuće izdao Osnovni sud Banja Luka.

- Tokom pretresa pronađeno je nekoliko laptopa, mobilnih telefona, USB memorijskih stikova, CD-a i pištolj. Računarska oprema bit će upućena na daljnje vještačenje da bi se utvrdilo postoje li elementi za eventualno još neka krivična djela. U toku je kriminalistička obrada, a poslije saslušanja policija će daljnje mjere poduzeti prema instrukcijama postupajućeg tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka - rekla je Markanović za „Avaz“.

pedofil-11

Djevojčici poslao i svoju fotografiju

Iz izvora bliskih istražnim organima tokom pretresa Blagojevićeve kancelarije, koji je inače oženjen i otac dvoje djece, inspektori Odjela za suzbijanje visokotehnološkog kriminaliteta u MUP-u RS pronašli su ženske gaćice i ostalo žensko intimno rublje, dok je u njegovom automobilu pronađeno seksualno pomagalo vibrator.

Stalno dopisivanje

Isti izvori su potvrdili da je osumnjičeni putem računara pristupao internet-stranicama za upoznavanje maloljetnih djevojčica, a otkriven je kada se „upecao“ na profil 14-godišnje djevojčice, iza kojeg se krio novinar iz Banje Luke.

Tokom dopisivanja tada virtuelni pedofil uvjeravao je djevojčicu da, kada je seks u pitanju, razlika u godinama nema nikakve veze.

pedofil-dopisivanje1

Jedna od poruka

Opscene poruke na internet-stranici

- Samo hoću da me malo maziš po koljenu, butinama i malo više, a ja da ti mazim "kli...ć". Da li bi ti odgovaralo da klečiš ispred mene dok se ja samozadovoljavam i maziš mi rukama j..a i butine sve dok ne svršim? Ako poželiš, možeš eventualno da probaš pu...nje, ako nisi probala - napisao je na ovoj internet-stranici za upoznavanje, nakon čega je insistirao da dopisivanje nastavi na Skypeu, gdje je postao još otvoreniji.

U daljnjem dopisivanju tražio je od djevojčice da mu kaže iz kojeg je naselja, u koju školu ide, šta joj rade roditelji, da bi ubrzo uslijedio videopoziv u kojem je pokazao i svoje lice. Kontakti su se odvijali uvijek tokom radnog vremena, što je dokazivao kancelarijski ambijent. U jednom od javljanja počeo je masturbirati, što su zabilježile i kamere. Između ostalog, susret je predlagao u raznim hotelima ili na parkinzima u Banjoj Luci, s obzirom na to da posjeduje vozilo sa zatamnjenim staklima. Cijelo vrijeme je pokušavao odati utisak zaštitnika navodne djevojčice.

Lažni profil bio posjećen

Ovo novinarsko istraživanje, koje je unaprijed prijavljeno policiji, pokazalo je da je pedofilija generalno rasprostranjena u BiH i da djeca lako mogu postati žrtve seksualnih predatora na internetu. Za samo dvije sedmice na lažnom profilu 14-godišnje djevojčice na jednoj od mnogobrojnih internet-stranica za upoznavanje kontaktiralo ju je čak 165 muškaraca, dobi od 20 do 80 godina, a profil je pogledalo više od 800 članova te internet-stranice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.