CRNA HRONIKA

Oči porodice ubijenog mladića uprte u istražitelje

Istraga o likvidaciji Adnana Salčina tapka u mjestu

Autor:A. ALJIMI

10.3.2015

Prošlo je sedam dana od brutalne likvidacije Adnana Salčina, sina ratnog heroja Ramiza Salčina, a ovaj zločin koji je duboko potresao građane Sarajeva još nije rasvijetljen.

Bez osumnjičenih

Sarajevska policija privela je tri osobe za koje se sumnjalo da se mogu dovesti u vezu sa Salčinovom likvidacijom, ali se ispostavilo da oni nemaju veze s ubistvom pa su pušteni na slobodu, jer nije bilo zakonskih osnova za njihovo zadržavanje. Nezvanično se tada moglo čuti da su sva trojica saslušavanih, od kojih je jedan sam došao u policiju, prošla poligrafsko ispitivanje.

Naša ekipa jučer je kratko porazgovarala s Mirzom, Adnanovim starijim bratom, koji je još vidno potresen.

- Nemamo nikakvih informacija. Niko nas nije zvao ni iz policije ni iz Tužilaštva. Ništa ne znamo. Znamo samo da nas je nepravda ubijala i da nas je ubila – kazao nam je kratko Mirza.

mirza-salcin

 Mirza Salčin: Nepravda nas je ubila

Podsjećamo da je Salčin ubijen u ponedjeljak oko 16 sati u sarajevskom naselju Mojmilo, kada je na njega za sada nepoznati ubica ispalio najmanje dva hica iz pištolja, od kojih ga je jedan pogodio u ruku te mu je prošao kroz prsa u blizini srca.

U momentu likvidacije mladić se nalazio u Lanciji karavan, italijanskih registarskih oznaka, koja se zaustavila na raskrsnici X transverzale ispred pješačkog prijelaza.

Izuzeti tragovi

Postoje indicije da se pored Salčinovog vozila paralelno zaustavio drugi automobil u kojem se nalazio ubica koji je u njega ispalio smrtonosne hice iz pištolja. Na Salčina je, prema nepotvrđenim informacijama, navodno pucano iz bijelog Golfa 3 za kojim policija intenzivno traga.

Tokom uviđaja istražitelji su s mjesta zločina izuzeli veći broj tragova, ali ih oni, po svemu sudeći, za sada nisu odveli do počinioca ovog ubistva.

Od velike pomoći nisu bili ni snimci videonadzora, čije kamere ne pokrivaju cestu na kojoj je Salčin usmrćen.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.