CRNA HRONIKA

BOSANSKI NOVI Maskirani lopov ušetao u pumpu i odnio kasu s 800 maraka pazara

Opljačkana pumpa „Magnum“

M. Zgonjanin

10.3.2015

U Svodni kod Bosanskog Novog u ponedjeljak je oko 22 i 30 sati opljačkana benzinska pumpa „Magnum“ u vlasništvu mještanina Branislava Trbojevića.

Sve je, kako su zabilježile tri kamere video nadzora,  trajalo desetak sekundi.

Radnik pumpe Mišo Trbojević, inače sin vlasnika „Magnuma“,  nakratko je otišao  do kotlovnice, udaljene svega 20. tak  metara od objekata pumpe, kako bi naložio vatru.

Taj trenutak i činjenicu da je objekat  prazan iskoristio je maskirani lopov koji se ušetao u pumpu i iz nje iznio kasu s pazarom.

-Na video zapisu koji sam predao policiji  vide se dva muškarca. Jedan stoji uz magistralni put, a onaj drugi maskiran, s fantomkom na glavi, ulazi u objekat pumpe odakle brzo  iznosi  metalnu  kasu u kojoj je bilo oko 800 maraka pazara. U pljačkaškom pohodu srušio je fiskalnu  kasu koju moram popraviti, tako da je šteta i veća- kaže  vlasnik pumpe koji se u vrijeme pljačke nalazio u  objektu kladionice, u neposrednoj blizini „ Magnuma“. 

Dodaje da je u kladionicu u jednom trenutku utrčao njegov sin.

vlasnik-pumpe-branislav-trbojevic

Branislav Trbojević ( Foto: D. Stojnić)

- Vidno uznemiren rekao mi je da smo pokradeni. Na video zapisu se vidi da se onaj maskirani , kad je istrčao iz pumpe,  pridružio muškarcu koji ga je čekao napolju.Pješke, sve trčeći su otišli u pravcu Prijedora. Kasnije sam s baterijom  pješke obišao taj dio puta, no nisam našao nikave tragove. Vjerovatno ih je u blizini  čekalo auto kojim su pobjegli- kaže Trbojević i dodaje da je prava sreća što njegov sin, po povratku iz kotlovnice,  nije naletio na lopove „ koji su moguće, mada se to ne vidi na video zapisu, bili naoružani“.

Ovo je u 14 godina četvrti put da se benzinska pumpa „Magnum“ koja se nalazi uz magistralni put  Prijedor-Bosanski Novi našla na meti razbojnika i lopova.

Od četiri pljačke  dvije su bile oružane a počinioci do sada nisu pronađeni.

Uviđaj o pljački „Magnuma“ obavila je policija CJB  Prijedor.

Potraga za počiniocima je u toku a o slučaju je obaviješten i dežurni tužilac Okružnog tužilaštva iz Banjaluke.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.