CRNA HRONIKA

U akciji „Vampir“ uhapšen Stojan Kondić

U saradnji s nadležnim Tužilaštvom iz Banje Luke

M. Z.

16.3.2015

Policija iz Bosanskog Novog jučer je u ovom gradu  u akciji kodnog naziva „Vampir“ koja je provedana u saradnji s nadležnim Tužilaštvom iz Banje Luke uhapsila kako „Avaz“ saznaje  Stojana Kondića (65) iz Bosanskog Novog koji se tereti za iznudu.

Naime Kondić je 24 augusta prošle godine od lica R.P. iz Bosanskog Novog iznudio 2000 eura. Slično je pokušao i 13. marta ove godine, no uhapšen je dva dana kasnije, jučer oko 8:50 sati ujutro, na novom groblju u Bosanskom Novom gdje ga je u trenutku kad je s nadgrobnog spomenika uzeo kovertu u kojoj je očekivao 1000 eura dočekala policija.
 
Kondić se prema nezvaničnim saznanjima predstavljao kao ugledni građanin Bosanskog Novog. Bivši je radnik Fonda zdravstvenog osiguranja RS-a u Prijedoru koji je u pentiju otišao 8. marta 2015. godine, a bio je na poziciji višeg stručnog saradnika. Izvori bliski istrazi pretpostavljaju da mu ovo nije prva iznuda i da je na meti imao još neke od kojih je tražio novac ucjenjujući ih da će im ukoliko mu ne daju pare zapaliti kuću, imanje, auto...

 On je jutros sproveden u Okružno Tužilaštvo u Banjoj Luci i navjvjerovatnije će mu prema našim saznanjima biti određen pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.