CRNA HRONIKA

Brčko: Goran Bojić optužen zbog prodaje droge

Potvrđeno iz Tužilaštva

Autor:Srna

19.3.2015

Osnovni sud Brčko distrikta potvrdio je optužnicu koju je brčansko Tužilaštvo podiglo protiv Gorana Bojića (38) zbog sumnje da je radi prodaje držao veću količinu marihuane.

 Optuženi se tereti da je u septembru prošle godine na više različitih mjesta unutar kuće u Brčkom, koju koristi za stanovanje, kao i u garaži i po drugim pomoćnim objektima, držao blizu 300 grama marihuane, namijenjene za prodaju.

Sekretar tužilaštva Brčko distrikta Samir Beganović rekao je novinarima da je ovo krivično djelo otkriveno prilikom pretresa prostorija koje je osumnjičeni koristio kada su mu privremeno oduzeti droga i digitalna vaga.

"Riječ je o tri pvc paketa ukupne mase 10,632 grama, jednom paketu mase 0,250 grama, jednom od 39,607 grama i jednom od 224,652 grama, kao i digitalnoj vagi marke `Elektronik`", precizirao je Beganović.

On je podsjetio da je Tužilaštvo distrikta od početka ove godine optužilo ukupno deset lica - sedam ih je optuženo u vezi sa zabranjenim postupcima proizvodnje ili prometom marihuane, dok su tri lica optužena zbog prodaje heroina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.