CRNA HRONIKA

Fejsal Hrustanović se oporavlja, uskoro ide kući

Nakon što je skoro prije mjesec upucan ispred zgrade EPBiH

Es. D.

19.3.2015

Fejsal Hrustanović (69), u kojeg je 26. februara na platou ispred zgrade "Elektroprivrede BiH" u Sarajevu pucao Teufik Mušić (63), stabilnog je zdravstvenog stanja i trenutno se nalazi na Klinici za ortopediju i traumatologiju KCUS-a.

Ekipa "Dnevnog avaza" jučer je posjetila Hrustanovića, koji se oporavlja, a za nekoliko dana, kako kaže, trebao bi biti pušten na kućno liječenje.

- Dobro je, ide nabolje. Očekujem da bih najkasnije za sedam dana mogao kući - rekao nam je Hrustanović, kojeg smo zatekli kako sjedi na krevetu i razgovara s članovima rodbine i prijateljima koji su ga posjetili.

Nije se želio fotografirati, a više informacija, kako je kazao, dat će nam nakon što izađe iz bolnice. 

Hrustanović je član Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH", a u pucnjavi je zadobio povrede desne strane grudnog koša i desne noge. Mušiću, koji je na njega pucao zbog ranijih neriješenih računa, određen je jednomjesečni pritvor. Kako nam je jučer rekao njegov advokat Senad Kreho, tereti se za pokušaj ubistva iz bezobzirne osvete.

- Nakon jednomjesečnog pritvora ide produženje za dva i onda još tri mjeseca. Ali, opet sve zavisi od tužioca hoće li završiti istragu za šest mjeseci - kazao je Kreho.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.