CRNA HRONIKA

Pijan provocirao pa ubo radnika nožem u grudi

KOZARAC Napad na benzinskoj pumpi

E.D.A.

19.3.2015

Adin Majdanac (30), mještanin Brđana, zaseoka Kozarca kod Prijedora, od ponedjeljka je na Odjelu hirurgije Opće bolnice u Prijedoru. U bolnicu je dovezen kolima Hitne pomoći nakon što ga je u ponedjeljak u 18.20 sati nožem u grudi ubo Ruhad Jakupović iz Kozaruše kod Prijedora. 

Dobacivao radnici

Majdanac je u stabilnom stanju i van životne opasnosti, ali će izvjesno vrijeme biti zadržan na liječenju. Ogorčen je i tvrdi da “ga je Jakupović ubo nožem iz čista mira i bez riječi” na njegovom radnom mjestu, na benzinskoj pumpi u Kozarcu, gdje toči gorivo. 

Kaže da se sve dogodilo samo sat prije kraja radnog vremena. Priča da je sjedio pred pumpom s kolegicom kada je Jakupović naišao autom. 

- Kolegici je govorio neke ružne riječi, svašta joj je dobacivao. U jednom trenutku je krenuo prema nama. Ona je ušla unutra. Pokušao sam da se izvučem, ali me je uhvatio za ruke, počeo ih lomiti i vući me tamo, ovamo. Tog istog momenta uhvatio me je i za glavu i pritisnuo uz sebe. Nisam mogao disati, a onda me je bacio na stolicu. Osjetio sam udarac u grudi i tek kada je izvadio nož, vidio sam šta se desilo. Nažalost, nisam odmah primijetio da ga ima - govori Adin te dodaje da je onako krvav pokušao pobjeći.

- Bježao sam kroz kafić. On je išao za mnom i govorio: “Čekaj da se dogovorimo. Nemoj samo reći da sam te ja ubo.” Vratio se na glavna vrata, a ja sam nekako uspio pobjeći na drugi izlaz iz kancelarije. Kolegici sam rekao da zove policiju - kaže Adin, koji se autom odvezao do policije u Kozarcu. 

Priznao djelo

Policajcima je rekao šta mu se dogodilo i dočekao kola Hitne pomoći. Kaže da je imao prilično sreće, jer je oštrica noža prošla samo milimetar od srca. 

Jakupović je, nakon saslušanja u policiji, pušten na slobodu. Nezvanično, u policiji je priznao  izvršenje ovog krivičnog djela, koje je dežurni tužilac okvalificirao kao nanošenje lakših tjelesnih povreda. Alkotestiranjem je utvrđeno da je  Jakupović u trenutku kad je nožem ranio Majdanca, imao 1,41 promil alkohola u krvi.
 

Posjetio ga u bolnici

Nezvanično saznajemo da je Ruhad u međuvremenu posjetio Adina u bolnici i da mu se pokušao izviniti, ali da povrijeđeni to nije prihvatio. O motivima zbog kojih je to uradio, Jakupović tokom saslušanja nije govorio. U Kozarcu kruži i priča da je svemu prethodilo zezanje površnih poznanika, koji, inače, nisu bili ni u kakvom konfliktu. Također, postoji verzije da se oštrica Jakupovićevog “skakavca” u gombanju slučajno otvorila i završila u Adinovim  grudima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.