CRNA HRONIKA

Četiri osobe uhapšene zbog preprodaje droge

SBK Nova akcija policije na sprječavanju zloupotrebe narkotika

D.PUCAR

3.4.2015

Četiri osobe sa područja Kiseljaka, Gornjeg Vakufa i Novog Travnika uhapšene su u novoj akciji MUP-a SBK na sprječavanju i otkrivanju krivičnih djela vezanih za zloupotrebu opojnih droga.

Policija je pretresla više stanova na području Viteza, Novog Travnika, Gornjeg Vakufa-Uskoplja, Kiseljaka,Travnika i Donjeg Vakufa, prilikom čega je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da je u pitanju opojna droga.

Rasad marihuane

Tako su nakon pretresa stana u četvrtak na području Kiseljaka slobode lišene dvije osobe, D. K. (1985) i P. T. (1966).
Kod prvog je pronađeno oko 30 grama materije  za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga „spid“, te posađene sjemenke za rasad marihuane u saksijama, od kojih su neke već izrasle. Također su pronađeni digitalna vaga za mjerenje i rasparčavanje narkotika, te mobilni telefoni.

Osim toga, policija je pretresla i stan koji koristi S. G. (1987) iz Novog Travnika, priliokom čega su pronašli materiju za koju se sumnja da je u pitanju opojna droga marihuana, te veću količinu novca, za koju sumnjaju da potiče od prodaje narkotičkih sredstava,kao i digitalnu vagu. I on je lišen slobode, te je nakon obrade pušten da se brani sa slobode.

Dojava građana

Četvrti uhapšeni je H. R. (1970) iz Gornjeg Vakufa kod kojeg su, prilikom pretresa prostorija pronašli manju količinu materije za koju se sumnja da se radi o marihuani, određenu količinu novca i mobilni telefon.

- Osumnjičeni je lišen slobode, te je nakon provedene kriminalističke obrade predat na dalje postupanje kantonalnom tužilaštvu Travnik. U ovom slučaju značajnu pomoć pružili su nam građani svojim obavještenjima, te ovom prilikom apelujemo da se službenicima policije i u buduće ustupe saznanja o osobama iz ove kategorije, a napominjemo da je anonimnost prijavitelja zagarantovana - rekao je Rusmir Prohan, portparol policijskog komesara MUP-a SBK.

Neslužbeno saznajemo da mu je određen pritvor zbog činjenice da je već četvrti put u zadnje dvije godine uhapšen zbog sličnih djela.

Također, pronađena je i manja količina narkotika na području Turbeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.