CRNA HRONIKA

Brat nestale petnaestogodišnjakinje iz Donjeg Vakufa u očaju: Lijepim plakate i molim ljude za pomoć!

Od prošle subote ni traga ni glasa o Armini Kovač

Autor:A. Vr.

6.4.2015

Nakon što je redakciji portala "Avaza" prošle sedmice prijavljen nestanak 15-godišnje Armine Kovač iz Donjeg Vakufa, brojni prijatelji i poznanici ove srednjoškolke započeli su akciju prikupljanja informacija koji će pomoći njenoj porodici i ubrzati proceduru pronalaska.

Pripadnici policijske stanice Donji Vakuf, kojima u srijedu prijavljen ovaj slučaj, počeli su pretraživati naselje Kutanja, odakle je inače Amira, kao i ostale dijelove grada.

Elmin Kovač brat nestale djevojčice za portal "Avaza" je kazao da je nije istina da je njegova sestra viđena u Kiseljaku i Kreševu.

- Išao sam u Kiseljak i gledao sam nadzorne kamere u prodavnici. Djevojčica koja je snimljena ima sličnosti sa mojom sestrom, ali to nije bila ona. Laž je da je viđena u Kiseljaku i Kreševu.  Niko je još od subote nije vidio. Nadam se da će Armina uskoro biti nađena, rekao nam je Kovač.

Kovač je još dodao da mu nije jasno kako do sada niko nije vidio njegovu sestru.

- Lijep plakate sa slikom moje sestre po gradovima. Danas sam lijepo plakate u Donjem Vakufu i Bugojnu. Nadam se da će uskoro biti nađena, molim sve ljude za pomoć, kazao nam je Kovač.

11128832-618090004957965-801141194-n

O nestaloj djevojci obavještene su sve policijske stanice na području SBK-a, koje su se uključile u potragu.

- Nemamo nikakvih novih informacija. Aktivno tragamo za nestalom, rekli su za portal "Avaza" iz policijske stanice Donji Vakuf.

Podsjećamo, Armina  je nestala u subotu navečer kada je  sa drugaricama izašla u grad, nakon čega se više nije pojavila kući. Djevojčica je visoka 180 cm, duže smeđe kose, težine oko 75 kg. Kada je posljednji put viđena nosila je žensku torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice.

Za sve eventualne informacije o nestaloj djevojci obratiti se možete policijskoj stanici ili porodici na broj telefona 063 440 329.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.