CRNA HRONIKA

DEVET DANA OD NESTANKA Ni traga o petnaestogodišnjoj Armini Kovač iz Donjeg Vakufa!

Masovnoj potrazi se pridružila porodica, ali i prijatelji

Autor:A. Vr.

7.4.2015

Armini Kovač, petnaestogodišnjakinji z Donjeg Vakufa, koja je prošle subote nestala nakon izlaska sa drugaricama, i dalje nema ni traga.

Deveti dan nakon njenog nestanka policija i dalje intenzivno traga za djevojkom, a masovnoj potrazi se pridružila porodica, ali i prijatelji.

Pripadnici policijske stanice Donji Vakuf, kojima u prošlu srijedu prijavljen ovaj slučaj, počeli su pretraživati naselje Kutanja, odakle je inače Amira, kao i ostale dijelove grada.

Naime, nakon objave informacije o nestanku Armine Kovač porodici ali i policiji je prijavljeno da je djevojka viđena u Busovači, a potom i u Kiseljaku i Kreševu. No, posljednja informacija se nije pokazala tačnom.

Brat Armine Kovač je nakon dojave otišao u ova mjesta i pogledao snimke videonadzora na kojima se, kako se vjerovalo, nalazi Armina.

- Išao sam u Kiseljak i gledao sam nadzorne kamere u prodavnici. Djevojčica koja je snimljena ima sličnosti sa mojom sestrom, ali to nije bila ona. Laž je da je viđena u Kiseljaku i Kreševu.  Niko je još od subote nije vidio. Nadam se da će Armina uskoro biti nađena, rekao nam je Kovač.

5522680c-55c4-45a1-86ab-6c4fb0094cfb-elmina-kovac-potraga11-718x446

Kovač je još dodao da mu nije jasno kako do sada niko nije vidio njegovu sestru.

- Plakate sa slikom moje sestre po gradovima lijepo sam po gradovima u srednjoj Bosni . Nadam se da će uskoro biti nađena, molim sve ljude za pomoć, kazao nam je Kovač.

Armin nam je još kazao da ne može da vjeruje da njegova sestra nakon devet dana nije nađena.

- Svaki dan idem do Policijske stanice Donji Vakuf da pitam da li imaju nove informacija o mojoj sestri. Oni kažu da tragaju za sestrom i ništa drugo mi ne govore. Nadam se da će se uskoro pojaviti", kazao je očajni Arminin brat Elmin.

O nestaloj djevojci obavještene su sve policijske stanice na području SBK-a, koje su se uključile u potragu.

- Aktivno tragamo za nestalom, ali nažalost nemamo novih informacija u vezi Armine Kovač. Nadamo se da ćemo je uskoro pronaći, rekao je za portal "Avaza" dežurni policajac iz policijske stanice Donji Vakuf.

Podsjećamo, Armina  je nestala u subotu navečer kada je  sa drugaricama izašla u grad, nakon čega se više nije pojavila kući. Djevojčica je visoka 180 cm, duže smeđe kose, težine oko 75 kg. Kada je posljednji put viđena nosila je žensku torbu, bijelu jaknu, farmerice i tenisice.

Za sve eventualne informacije o nestaloj djevojci obratiti se možete policijskoj stanici ili porodici na broj telefona 063 440 329.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.