CRNA HRONIKA

Spriječeno krijumčarenje cigareta i nezakonit prijenos novca

Na graničnim prijelazima Trebinje, Kamensko i Gradiška

Redakcija

23.4.2015

U okviru operativne akcije "Bastion" usmjerenoj na sprječavanje nezakonitog prometa roba preko državne granice pripadnici Jedinice granične policije Trebinje danas iza ponoći spriječili su krijumčarenje 3000 kutija cigareta Bond i 1500 kutija Merilyn bez akciznih markica.

Cigarete su nepoznata lica pokušala prenijeti iz Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu ali su u tome spriječena u mjestu Trpavac na samoj graničnoj liniji sa Crnom Gorom. Jedno lice, državljanin BiH V. B. (1995.), je uhvaćeno dok su se ostali udaljili u nepoznatom pravcu, ostavivši devet paketa cigareta. Vrijednost krijumčarenih cigareta procjenjuje se na oko 15.000 KM. O događaju je obavješteno Tužilaštvo BiH. U toku je dalji rad na ovom slučaju.

Policijski službenici Jedinice granične policije Kamensko danas u 10 sati uhapsili su državljanina Bosne i Hercegovine, Č. N. (1971.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Travnik radi izdržavanja kazne zatvora. Lice je kontrolirano na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Kamensko. Č. N. će biti predat službenicima Sudske policije Livno na daljnje postupanje.

Pripadnici Jedinice granične policije Gradiška jučer u 19 sati prilikom izlaza iz BiH na MGP Gradiškauhapsili su državljanina BiH, K. I. (1993.) jer je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim F MUP raspisao potragu zbog krivičnog djela "teška krađa". K. I. će biti predat službenicima Sudske policije Odžak. Istoga dana, službenici ove jedinice spriječili su nezakonit prijenos 9. 350 eura na izlazu iz BiH na MGP Gradiška. Novac je otkriven prilikom kontrole državljanina BiH, B. E. (1957.) koji nije posjedovao potrebnu dokumentaciju o porijeklu novca. O događaju je obavješten devizni inspektor RS koji je naložio da se navedeni novac u skladu sa Zakonom o deviznom poslovanju RS privremo oduzme. Novac i predmet su predati deviznom inspektoratu RS na daljnje postupanje.

 

 

 

 

                                                                                          

 

                                                                                                                            

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.