CRNA HRONIKA

Mirsadu Ganiću određen jednomjesečni pritvor

Prihvaćen prijedlog Tužilaštva Brčko distrikta

Redakcija

23.4.2015

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH Osnovni sud u Brčkom odredio je jednomjesečni pritvor Mirsadu Ganiću (31) zbog osnovane sumnje da je prije nekoliko dana u brčanskom naselju Kolobara izvršio razbojništvo nad jednom starijom osobom.   

Pritvaranje Ganića  uslijedilo je nakon što je Tužilaštvo Distrikta protiv njega i njegovog pomagača Jasmina Džafića (22) donijelo naredbu o provođenju istrage za krivično djelo razbojništva izvršeno 17. aprila oko 16 sati nad teško pokretnom staricom Š.N. (84).

U  okviru  istrage,  koja se odnosi na  krivično djelo  razbojništva iz člana 283 stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH,  Tužilaštvo je ispitalo Ganića u svojstvu osumnjičenog i donijelo naredbu o njegovom daljem zadržavanju.  Nakon toga je  Osnovnom sudu predložilo  određivanje  pritvora prema ovom licu zbog opasnosti da će ponoviti krivično djelo.

Odlučujući o prijedlogu na današnjem ročištu Sud ga je ocijenio u potpunosti osnovanim, pa je Ganiću odredio pritvor u trajanju do 30 dana uz pouku  osumnjičenom da ima pravo na žalbu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.