CRNA HRONIKA

Kamion sleto i prevrnuo se u korito rijeke

Nesreća na putu između Milića i Vlasinice

K. Ke.

29.4.2015

Na putu između Vlasenice i Milića došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je kamion izleto s s ceste, te se prevrnuo u korito rijeke.

Kako javlja „Avazov“ reporter sa lica mjesta, vozač inicijala Lj. J. nije mogao da izađe iz kamiona jer mu je bila prilještena noga. Naporom spasilačkih službi vozač je oslobođen, a stepen povreda nije poznat. 

Nezvanično, saznajemo da je kamion bio natovaren starim papirom, te će, najvjerovatnije, u koritu rijeke ostati do daljnjeg. U akciji spašavanja pomogao je kamion sa dizalicom koji je slučajno naišao. 

Prvi na lice mjesta došao je Austrijanac Martin koji je na putovanju kamp kućicom. On je pružio prvu pomoć povrijeđenom vozaču. 

Novinari "Avaza" su Martinom, on je bivši SFOR-ovac koji je radio u BiH. Kako nam je kazao, trenutno sa svojom kamp kućicom turistički obilazi cijelu BiH, a dolazio je iz Sarajeva kada je zatekao ovu nesreću. 

"Imao sam kod sebe prvu pomoć, pa sam odmah prišao da pomognem. Koliko sam vidio, vozač ima samo frakturu članka desne noge koja je bila zaglavljena. Imao je mnogo sreće, a vatrogasci i policija svoj su posao odradili profesionalno, te je akcija uspješno okončana", kazao je Martin. 

Na lice mjesta izašla je i policija koja je izvršila uviđaj, a saobraćaj je normaliziran. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.