CRNA HRONIKA

Tužilaštvo BiH: U akciji "Dijamant" uhapšeni dileri

Osumnjičeni za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja opojnih droga

Am. K.

30.4.2015

Po nalogu tužioca Tužilaštva BiH, pripadnici MUP-a Republike Srpske, u suradnji sa Tužilaštvom Crne Gore i MUP-om Crne Gore, tokom akcije kodnog naziva „Dijamant“, na području BiH uhapsili su dvije osobe osumnjičene da su počinili krivična djela organizirani kriminal, a u vezi sa krivičnim djelima neovlašten promet opojnih droga.


Uhapšeni su Radivoje Lučić, rođen 17.10.1974. godine u Plužinama, nastanjen u Nikšiću, državljanin Crne Gore, i Dragan Jovović, rođen 17.08.1982. godine u Plužinama, nastanjen  u Plužinama, Crna Gora, državljanin Crne Gore.


Osumnjičeni su pod istragom zbog sumnje da su od novembra 2014. godine do   aprila 2015. godine, na području Bosne i Hercegovine i Crne Gore, organizovali kriminalnu grupu radi neovlaštene međunarodne kupoprodaje, prenosa, prevoza, držanja, posredovanja u daljoj međunarodnoj prodaji, slanja i isporuke opojnih droga heroin, marihuana i hašiš.
Lučić je osumnjičen da je kao organizator navedene kriminalne grupe angažovao  Jovovića i druga njima poznate osobe, koji su imajući određene zadatke i uloge kao pripadnici grupe vršili navedene radnje neovlaštenog međunarodnog prometa opojnih droga,  i to sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu.   


Nakon hapšenja, osumnjičeni su u zakonskom roku predati postupajućem tužiocu koji će ih ispitati i nakon toga odlučiti o podnošenju prijedloga za određivanje mjere pritvora.
U ovoj istrazi ostvarena je značajna međunarodna saradnja Tužilaštva BiH sa Tužilaštvom Crne Gore i Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske UKP – Jedinicom za suzbijanje organizovanog kriminaliteta  i MUP-om Crne Gore, koji su u Croj Gori u istoj akciji uhapsili četiri osobe.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.