CRNA HRONIKA

Edin Šebo optužen za bludne radnje

Općinski sud u Sarajevu

Dž. Bl.

3.5.2015

Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu protiv Edina Šebe, koji je polovinom februara ove godine uhapšen zbog sumnje da je seksualno napastvovao osmogodišnjeg dječaka u sarajevskom naselju Buča Potok. Šebo je optužen za krivično djelo bludne radnje.

Sudski postupak koji će se voditi protiv njega, najvjerovatnije, bit će zatvoren za javnost zbog novog zakona kojim se predviđa zatvaranje za javnost svih procesa u koje su uključeni maloljetnici. Također, presuda u ovom slučaju objavit će se samo s inicijalima osuđenika.

Od izvora bliskog porodici zlostavljanog dječaka saznali smo da su u ovaj mučni čin umiješani i roditelji osumnjičenog pedofila. Majka osumnjičenoga je čuvala osmogodišnjaka, a Šebo je to iskoristio te je zlostavljao dječaka.

Inače, dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu te je sve prijavljeno policiji. Osmogodišnjak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer mu je Šebo prijetio da će ubiti njegove roditelje ako bilo šta kaže. Šebo je u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.