CRNA HRONIKA

SARAJEVO Mirza Hatić i ostali ostaju naredni mjesec iza rešetaka

Sutkinja Općinskog suda odlučila

Ad.A. – Am. K.

7.5.2015

Mirza Hatić, njegova supruga Lejla, Hilmija Garibović, Kemal Trle i Nihad Škoro ostaju naredni mjesec iza rešetaka. Da je osumnjičenim za iznudu određen pritvor, potvrdio nam je Omar Mehmedbašić, Hatićev advokat.

Meta reketiranja

Naime, nakon što su jučer saslušani u Tužilaštvu KS, postupajući tužilac Senad Osmić je uputio, a Melika Murtezić, sutkinja Općinskog suda u Sarajevu, je prihvatila prijedlog da im se odredi jednomjesečni pritvor. 

Podsjećamo, ova grupa reketaša uhapšena je prekjučer po naredbi sarajevskog Tužilaštva, a akciju su izveli specijalci Federalne uprave policije.

Prema nezvaničnim informacijama, meta reketiranja ove grupe bio je Mirza Dedić, navodno vlasnik jedne privatne firme, a koji je također radio za predstavništvo austrijske firme "Swietelsky", a koja se bavi sanacijom željezničkih tračnica.

S druge strane, prema za sada nepotvrđenim informacijama austrijske policijske agencije dostavile su određenu dokumentaciju bh. organima gonjenja u kojima otkrivaju da je Dedić navodno odgovoran za pojedina krivična djela vezena za posao sklopljen sa Željeznicama. Dedić je kako saznajemo od izvora bliskog istrazi zahtijevao da mu policija vrati 50.000 eura koje su istražitelji našli pored Hatića prilikom hapšenja u hotelu "Bosnia".

Odavala informacije

Također, Dedić jučer nije želio teretiti osumnjičene. Od izvora bliskog porodici osumnjičenog Hatića saznajemo da je Mirzina supruga Lejla, inače kćerka bivšeg direktora "Željeznica FBiH" Narcisa Džumhura, koji je sa još 11 osoba osumnjičen za multimilionski kriminal u ovoj državnoj kompaniji.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, a koje istražitelji provjeravaju Lejla je imala informacije o neimenovanim pojedincima koji su se okoristili novcem izvučenim iz Željeznica FBiH, što je odavala njenom suprugu Mirzi koji ih je reketirao.

VEZANI TEKST >>>  AVAZ OTKRIVA Hatić htio oteti novac koji je izvučen iz "Željeznica FBiH"?

 

AVAZ OTKRIVA Hatić htio oteti novac koji je izvučen iz "Željeznica FBiH"? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/176661/avaz-otkriva-hatic-htio-oteti-novac-koji-je-izvucen-iz-zeljeznica-fbih#sthash.OdMp4Ags.dpuf
AVAZ OTKRIVA Hatić htio oteti novac koji je izvučen iz "Željeznica FBiH"? - See more at: http://www.avaz.ba/clanak/176661/avaz-otkriva-hatic-htio-oteti-novac-koji-je-izvucen-iz-zeljeznica-fbih#sthash.OdMp4Ags.dpuf

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.