CRNA HRONIKA

ZENICA Dvije teške krađe i pokušaj krađe novca iz kase

Otuđen novac, laptop i mobilni telefon

Dino Pašalić

12.5.2015

U Zenici su se jučer desile dvije teške krađe, i to u sportskoj kladionici i JP Parkinzi, dok je spriječen pokušaj krađe u Restoranu "Salčinović".

Naime, u ulici Bulevar kralja Tvrtka I izvršena je teška krađa u prostorije sportske kladionice "Bet-live", iz kojih je otuđena određena količina novca. Pripadnici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I obavili su uviđaj.

U Javnom preduzeću Parkinzi došlo je do teške krađe u kancelariji, prilikom koje je otuđen laptop, te mobilni telefon. Policija je nakon obavljenog uviđaja poduzela sve aktivnosti na pronalasku počinioca.

Osoba inicijala V.E. u ulici Abdulaziza Aska Borića, u UO Restoran "Salčinović" pokušala je ukrasti novac iz kase, međutim brzom intervencijom policije počinlac je uhapšen i zadržan u prostorijama za zadržavanje Policijske uprave I, te su nastavljene aktivnosti na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.

Na području ZDK u protekla 24 sata Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom su tri lica zadobila lake tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici, te protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.