CRNA HRONIKA

"AVAZOV" PORTAL SAZNAJE Pedofil Edin Šebo ponovo uhapšen jer je prijetio dječaku kojeg je seksualno zlostavljao!!!

Poslije sramotne odluke Općinskog suda u Sarajevu

Am. KOVAČ

19.5.2015

Edin Šebo koji je bio uhapšen 14. februara ove godine i optužen zbog seksualnog zlostavljanja osmogodišnjeg dječaka, a kojem je jučer Općinski sud u Sarajevu ukinuo pritvor, opet je uhapšen. Naime, kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, odmah nakon što je pušten na slobodu, uputio je prijetnje maloljetnom dječaku kojeg je seksualno zlostavljao.

- Tužilaštvo nakon što je jučer dobilo rješenje Općinskog suda o ukidanju pritvora a imajući u vidu krivično djelo i posljedice, nezadovoljno takvom odlukom uložilo je žalbu. Nakon što je uputio prijetnje maloljetnoj osobi, Šebo je ponovo uhapšen te će Tužilaštvo KS predložiti da mu se odredi pritvor i zbog ugrožavanja sigurnosti oštećenog - kazao je Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Podsjećamo, optužnica protiv Šebe je potvrđena 6. marta ove godine, a pritvor mu je ukinut 18. maja. No, razloge zbog kojih je pritvor ukinut, iz Službe za odnose s javnošću Općinskog suda u Sarajevu, nisu željeli saopćiti jer je predmet zatvoren za javnost.

Šebo je nastanjen u sarajevskom naselju Buča Potok, a njegova majka je čuvala osmogodišnjeg dječaka. Šebo je to iskoristio te je seksualno zlostavljao dječaka.

Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje ako bilo šta kaže. No, u jednom momentu dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu a oni su sve to prijavili policiji.

Šebo je tokom saslušanja u policiji u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.