CRNA HRONIKA

Sarajevo: Zaustavili kombi, oteli mu novac, pa zapalili Passat kojim su pobjegli

Ministarstvo unutrašnjih poslova

Am. K.

20.5.2015

Sarajevska policija je jučer oko 08.15 sati obaviještena da u naselju Plandište, općina Ilidža, četiri nepoznate osobe nasilno zaustavile kombi “Renault”,  kojim je upravljao N.Z. iz Ljubuškog, saopćeno je iz MUP- a KS.

Tom prilikom nepoznate osobe su  uz prijetnju vatrenim oružjem i upotrebom fizičke snage, od istog oteli torbu sa većom sumom novca i dokumentima, nanijevši mu povrede. Povrijeđenom je ljekarska pomoć ukazana u KCU u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane lakše tjelesne povrede. Nakon izvršenog krivičnog djela, razbojnici su se udaljila  vozilom registarskih oznaka K20-T-086.

Istog dana oko 08.20 sati pripadnici Policijske uprave Ilidža obaviješteni su da u ulici Osik je izbio požar na vozilu Pasat registarskih oznaka K20-T-086.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je u ranijem periodu prijavljena krađa tih  tablica. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.  Uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenih krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.