CRNA HRONIKA

Saobraćajna nesreća u Kladarima, jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede

Udes dva teretna i jednog putničkog vozila

N. L.

26.5.2015

U mjestu Kladari, koje se nalazi na magistralnom putu Derventa-Doboj, jučer oko 12 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva teretna i jedno putničko vozilo.

Teretnim vozilom marke Man upravljao je B.A., sa područja Doboja, a teretnim vozilom marke Nissan Navara upravljao je D.P., također sa područja Doboja. Iz Doboja je i treća vozačica, D.B., sa područja Doboja, koja je upravljala Passatom, te je jedina zadobila teške tjelesne povrede, dok je njen suvozač zadobio lakše tjelesne povrede.

Do udesa je došlo kada je D.P., vozač Nissan Navare krećući se iz pravca Dervente sustigao teretno vozilo Man, za čijim volanom je bio B.A. i na taj način se sudario sa njim, usljed neprilagođene brzine.

On je desnom bočnom stranom vozila udario u zadnju stranu vozila Man. Prilikom udara vozač D.P. je izgubio kontrolu nad vozilo, pri tome prešao na lijevu saobraćajnu traku, prilikom čega se sudario sa putničkim vozilom.

D.B., koja je upravljala putničkim vozilom i njen suvozač su prevezeni u bolnicu "Sveti apostol Luka" i zadržani na liječenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.