CRNA HRONIKA

Muškarac iz Bosanskog Broda ubio komšiju

Policija uhapsila osumnjičenog

Fena

26.5.2015

Policija u Bosanskom Brodu uhapsila je muškarca iz tog grada J.J. koji je iz vatrenog oružja usmrtilo svog komšiju, B.Đ., te pucao i u njegovog sina, ali ga nije povrijedio.

Sve se dogodilo jučer, u mjestu Zborište kod Bosanskog Brod, kada je J.J. pucao iz vatrenog oružja u pravcu B.Đ. i njegovog sina A.Đ., koji su u tom momentu obavljali radove na pročišćavanju odvodnog kanala na lokalnom putu ispred njihove porodične kuće.

Od zadobijenih povreda nanešenih iz vatrenog oružja, B.Đ. je podlegao na licu mjesta, dok je njegov sin A.Đ. nepovrijeđen, potvrđeno je danas iz Centra javne bezbjednosti Doboj

Tijelo preminulog B.Đ. prevezeno je u prosekturu bolnice u Doboju gdje će, na osnovu naredbe dežurnog tužioca, danas biti izvršena obdukcija.

Na osnovu pribavljene naredbe Osnovnog suda Derventa izvršen je pretres kuće, vlasništvo J.J. gdje je pronađena i izuzeta puška M-48, za koju se sumnja da je korištena prilikom izvršenja krivičnog djela.

Nakon izvršene kriminalističke obrade J.J. će uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, biti predat u nadležnost Okružnom tužilaštvu Doboj.

Uviđaj, kojim je rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Doboj, izvršili su policijski službenici Policijske stanice Bosanski Brod.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.