CRNA HRONIKA

BANJA LUKA Bankarski službenik osumnjičen za zloupotrebu, šteta skoro četiri miliona KM

Savjetnik "Sberbanke"

Fena

26.5.2015

Ozren Jajčanin (32) iz Banja Luke osumnjičen je da je zloupotrebom službenog položaja i falsifikovanjem isprava pričinio materijalnu štetu jednoj banci iz tog grada u iznosu od  3.904.430 KM.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije Centra javne bezbjednosti Banja Luka su jučer protiv ove osobe podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu u tom gradu.

Jajčanin se sumnjiči se da je u svojstvu savjetnika "Sberbanke" Banja Luka za velika preduzeća, u  periodu avgust -septembar 2014. godine, prekoračio granice svojih ovlaštenja i u suprotnosti s procedurama banke neovlašteno sačinio dokumentaciju (brisovnu dozvolu i potvrdu) u koju je unio neistinite podatke, samostalno se potpisao uime drugih odgovornih osoba banke i ovjerio je službenim pečatom banke, potvrdila je glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Banja Luka Marija Markanović

Osumnjičeni je zatim sačinjenu dokumentaciju dao klijentu, koji je na osnovu nje dobio rješenje republičkog organa kojom se briše hipoteka nad nekretninom klijenta, a čija vrijednost iznosi  3.904.430 KM, i time onemogućio "Sberbanci" korištenje založnog prava nad nekretninom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.