CRNA HRONIKA

SARAJEVO Uhapšene dvije osobe zbog posjedovanja droge

Pronađene veće količine opojnih materija

Autor:Dž. Č.

27.5.2015

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga uhapsili su jučer J. D. (20) i Š. A. (19) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. 

Prilikom ličnog pretresa, kao i pretresom stana koji koristi M.A., na području općine Novi Grad Sarajevo, pronađene su i oduzete četiri staklene tegle sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, jedna ručno spravljena cigareta sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, pribor za prepakivanje droge, mobilni telefon i određena suma novca koja navjerovatnije potiče od preprodaje droge.

Kod Š.A. je pronađeno i oduzeto oko 20 grama zeljaste materije koja asocira na opojnu drogu marihuanu i pet paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu, pripremljenih za dalju preprodaju.

Izvršenim pretresom kuće koju koristi J.D., na području općine Ilidža, pronađeno je i oduzeto osam stabljika biljke koja asocira na biljku Cannabis, koje je isti uzgajao radi proizvodnje opojne droge marihuane.

O slučaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a M.A., J.D. i Š.A. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju kriminalnih aktivnosti navedenih osoba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.