CRNA HRONIKA

Brčko: Dilerima heroina godina i devet mjeseci zatvora

Osnovni sud Brčko distrikta BiH

Autor:Fena

2.6.2015

Tužiteljstvo Brčko distrikta BiH zaključilo je sporazume o priznanju krivnje sa Goranom Petrovićem (32) i Slavenom Čestićem (29),  koje je procesuiralo pod optužbom da su se kao suizvršitelji bavili prometom opojne droge heroin.   

Na osnovu toga Osnovni sud Brčko distrikta BiH  osudio je ova dva Brčaka na ukupnu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i devet mjeseci.
 
 Sporazumom s Tužiteljstvom Petrović i Čestić  prihvatili su optužbe da su u aprilu prošle godine po prethodnom dogovoru od njima poznatih osoba nabavili više od 50 grama heroina namijenjenog daljoj prodaji. 
 
“Njih je Tužiteljstvo  Brčko distrikta BiH  teretilo da su 24. aprila prošle godine u automobilu Fiat Seicento bh. registracijskih oznaka iz Brčkog povezli 59,063 grama ove zabranjene supstance radi njene prodaje na području općine Lopare. Isporuka droge spriječena je u naseljenom mjestu Potočari, kada su optuženi stavljeni pod kontrolu od strane pripadnika Policije Brčko distrikta BiH. Oni su prethodno na lokalitetu Trešnjica u ovom mjestu uočili policijske službenike, nakon čega su izašli iz automobila i paket s drogom pokušali sakriti uz stablo jednog drveta. Nakon izvođenja dokaza optužbe na glavnom pretresu Petrović i Čestić pristupili su zaključenju sporazuma priznajući u cijelosti inkriminacije iz optužnice koje su ih teretile za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga”, stoji u priopćenju iz brčanskog Tužiteljstva.
 
Pred Osnovnim  sudom Brčko distrikta BiH Petrović je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci,  dok je drugooptuženi Čestić osuđen na zatvorsku kaznu u trajanju od trinaest mjeseci. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.