CRNA HRONIKA

Mirza Hatić ostaje iza rešetaka, ostali pušteni na slobodu!

Vijeće Općinskog suda odlučilo

Am. K.

19.6.2015

Kantonalni sud u Sarajevu prihvatio je žalbe branilaca, te je na slobodu pustio Lejlu Hatić, Hilmiji Garibovića, Kemala Trlu i Nihada Škoru. U pritvoru je ostao samo Mirza Hatić. Ovu informaciju za Avazov portal potvrdio je Omar Mehmedbašić, koji zastupa Mrizu Hatića i Trleta.

Podsjetimo, početkom mjeseca Vijeće Općinskog suda u Sarajevu odlučilo je da Mirzi Hatiću, njegovoj supruzi Lejli, Hilmiji Gariboviću, Kemalu Trli i Nihadu Škori, osumnjičenim za krivično djelo iznude produži pritvor za još dva mjeseca.

Podsjećamo tad  je održana sjednica za razmatranje prijedloga Tužilaštva  na kojoj je tužiteljica Amina Ruždić kazala da je istraga proširena na pojedine osumnjičene i to zbog sumnje da su počinili krivična djela prevare i teške krađe.

Osumnjičeni su navodno zajedno sa još nekim osobama krali i iz jedne prodavnice u BBI centru u Sarajevu.

Branioci osumnjičenih su se usprotivili prijedlogu i tražili da se njihovim klijentima ukine pritvor, a eventualno odrede mjere zabrane.

Sudskom vijeću su obratio i Mirza Hatić.

- Poštovani, ja sam kriminalac i ja sam priznao da sam rekatario Mirzu Dadića i u FUP-u i u Tužilaštvu. Sve priznajem i mene osudite ali pustite moju suprugu na slobodu. Ona nije kriva. Moja supruga mi je govorila da će me moje gladne oči doći glave i to mi se i dogodilo pa sada plaču i moja punica i moja majka- kazao je jučer Hatić.

Hatić i ostali uhapšeni su 5. maja ove godine u akciji specijalaca Federalne uprave policije zbog reketiranja Dadića, privatnika i predstavnika austrijske firme "Swietelsky", koja je zajedno s firmom "Alpina Bau" dobila posao obnove željezničke infrastrukture u BiH.

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.