CRNA HRONIKA

GETEBORG Mala Luna porijeklom iz BiH ubijena iz osvete!

Ubistvo u Švedskoj

N. K.

16.6.2015

- Luna mi je umrla na rukama. Izgubila sam i brata i njegovo dijete, ništa više od njega nemam – kroz plač je rekla Banjalučanka Dženeta Rajković, sestra Dejana Mandića (29), koji je s kćerkom Lunom (4) poginuo kada je njegov automobil bombom raznijet u petak uvečer u švedskom gradu Geteborgu, prenos strani mediji.

Dženeta je dodala da je tog dana Luna bila slobodna, pa nije otišla u vrtić. Krenula je s Dejanom i njegovim prijateljima na pecanje. U povratku im je neko pod automobil postavio bombu koja je eksplodirala i sve ih ubila.

Inače, Banjalučanin Dejan je u Geteborgu poznat po kriminalnim radnjama.

Šef policije u Geteborgu izjavio je za švedske medije da ubistvo četverogodišnje Lune Mandić, po svemu sudeći nije bila slučajna greška, već da je u pitanju definitivno osveta. Naime, potvrđeno je da je jedan od poginulih muškaraca nedavno bio povezan sa sukobima u Geteborgu.

Pored Dejana Mandića i Lune, u automobilu koji je raznesen nalazili su se i Edis Alihodžić, porijeklom iz Sandžaka, i Mića Nikolić, koji je tek nedavno otišao u Švedsku. Njih dvojica su od siline eksplozije kojom je uništeno njihovo vozilo u naselju Torsland preminuli na licu mjestu, kao i Dejan, dok su doktori pokušavali da spasu život nesretne četverogodišnjakinje. Ona je davala znake života, ali je ipak umrla u bolnici.

Dejan je u Geteborgu živio sa suprugom Dušicom, ali se od nje navodno nedavno razveo, nakon čega se ona odselila iz porodične kuće.

Inače, Geteborg je poznat po čestim okršajima brojnih kriminalnih grupa, a nerijetko su njihovi članovi i ljudi s naših prostora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.