CRNA HRONIKA

VISOKO Pronađeno 56 stabljika zasada indijske konoplje

Na lokalitetu Podvanj uz korito rijeke Bosne

D. Pa.

29.6.2015

Ovlaštena službena lica Policijske stanice Visoko su u proteklom periodu operativnim radom na terenu prikupljali saznanja koja se mogu dovesti u vezu sa nelegalnim uzgojem marihuane, kao i lokalitetima na kojim bi sporna biljka mogla niti zasađena.

Na temelju prikupljenih saznanja, izvršen je detaljan pregled mjesta Arnautovići, lokalitet Podvanj, kojom prilikom je na veoma nepristupačnom terenu, obraslom šibljem i niskim rastinjem,  uz korito rijeke Bosne, pronađen zasad biljaka, koje svojim izgledom asociraju na indijsku konoplju.

konoplja-visoko-i

Obzirom da lokacija na kojoj su pronađene sporne stabljike nije pogodna za kriminalističko-operativnu opservaciju u cilju identifikacije lica koje je zasadilo iste, o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike da izvrše uviđajne radnje na mjestu pronalaska.

- Nakon izvršenog uviđaja, pronađene stabljike, tačnije 56 stabljika su fotografisane i izuzete sa lica mjesta, te će biti dostavljene Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ radi vršenja potrebnih vještačenja – saopšteno je iz MUP-a ZDK.

Dodaju kako službenici Policijske stanice Visoko nastavljaju sa prikupljanjem operativnih saznanja u cilju otkrivanja i procesuiranja lica koja su izvršila zasad spornih stabljika i time počinila krivično djelo "Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga" iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.