CRNA HRONIKA

MUP TK Pretres na devet lokacija, tri osobe uhapšene

Na području Tuzle, Živinica i Kalesije

Autor:Srna

16.7.2015

Policija Tuzlanskog kantona pretresla je devet lokacija na području Tuzle, Živinica i Kalesije i uhapsila tri lica zbog nedozvoljenog držanja oružja i posjedovanja droge.

 Pretreseni su kuće, pomoćni objekti i automobili koje koriste lica H.M, P.T, A.J, J.B, Z.B, A.B, A.B, A.H. i N.H. od kojih je troje uhapšeno.

Pronađena je jedna puška "pumparica", gasni pištolj, 21 komad municije raznih kalibara, više komada municije kalibra 5,57 milimetara, okvir od pištolja, dva okvira od automatske puške sa 60 komada municije i drugi predmeti, te određena količina marihuane.

Pretres je izvršen po nalogu opštinskih sudova sa područja Tuzlanskog kantona zbog sumnje da određen broj osoba neovlašteno drži oružje, eksplozivne materije i municiju, te druge predmete koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem drugih krivičnih djela.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije zbog kriminalističke obrade, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Za dvije osobe se sumnja da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja, a za treću da je počinila krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

O izvršenim pretresima upoznat je kantonalni tužilac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.