CRNA HRONIKA

TRAGEDIJA NA ZENIČKIM BAZENIMA Djevojka se utopila na noćnom kupanju!

Naložena obdukcija

D. PAŠALIĆ

19.7.2015

Na zeničkim bazenima sinoć je nakon nekoliko godina realizivano noćno kupanje, na inicijativu direktora JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata, Feđe Jovanovića.
Pored noćnog kupanja upriličen je i koncert grupe Nemoguće vruće, a cjelokupan događaj i pored niza poduzetih mjera završio je tragično.

img-7085

Foto: Avaz (Bazeni u Crkvicama)

Kako saznaje "Avazov" portala, sinoć se u bazenu utopila 30-godišnja Tarabar Jasmina iz Zenice, a radi utvrđivanja okolnosti koje su dovele do utapanja naložena je obdukcija.

- Raspolažemo informacijama da je sinoć na bazenima došlo do utapanja, dežurni tužilac izašao je na lice mjesto i rukovodio je daljim aktivnostima na rasvjetljavanju ovog događaja. Riječ je o nesretnom slučaju - utapanju, a pripadnici policije obavili su uviđaj - kazala je za "Avazov" portal Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Obdukcija će biti obavljena sutra, nakon čega će biti poznato više detalja oko ovog kobnog događaja na zeničkim bazenima u Crkvicama.

Izvan radnog vremena

Povodom ovog nemilog događaja oglasili su se i iz JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, pojašnjavajući kako se sve izdešavalo nakon programa koji su organizovali. 

- Nekoliko sati po okončanju koncerta i noćnog kupanja, nakon što su svi posjetioci napustili bazene, jedna manja grupa mladih osoba u kojoj je bila i nesretna djevojka, vratila se na bazene, kako bi se okupali. Ušli su samoinicijativno u krug objekta i tokom kupanja djevojci je pozlilo, nakon čega su njeni prijatelji pozvali hitnu pomoć. Nažalost, pokušaji reanimacije nisu uspjeli i djevojka je preminula. Uzrok smrti tek će utvrditi obdukcija - navodi Feđa Jovanović, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.