CRNA HRONIKA

SLAVONSKI BROD Državljanin BiH učestvovao u strašnoj nesreći u kojoj su poginule majka i kćerka

Između čvorova Popovača i Kutina

Autor:(Am. K.)

22.7.2015

Melani Kočka (43) i njezina 14-godišnja kćerka Gloria Mijatović iz Slavonskog Broda poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak oko 23 sata dogodila na 93. kilometru autoceste između čvorova Popovača i Kutina u smjeru Slavonskog Broda, piše Jutarnji.hr.

Naime, u priključno vozilo za zabavne igre, odnosno mini lunapark koje je vukao automobil slavonskobrodskih oznaka, velikom se brzinom zabio automobil daruvarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 42-godišnji italijanski državljanin.

Do udara automobila u prikolicu došlo je najvjerojatnije zbog prevelike brzine kojom se kretalo rent-a-car vozilo kojim je upravljao Italijan. Od siline udarca prikolica se otkačila od automobila, prevrnula i raspala, dijelovi lunaparka rasuli su se po autocesti, a odbačeni auto zaustavio se u zaustavnom traku autoceste.

U automobilu su bile četiri ženske osobe. Dvije su uspjele su iskočiti iz auta van, dok su ona i njezina kćerka ostale prikliještene.

U tom trenutku prema mjestu nesreće dojurio je treći auto, njemačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji državljanin BiH.

On je, najvjerojatnije u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice lunaparka na autocesti, skrenuo u zaustavni trak i udario u zaustavljeno vozilo iz kojeg nisu uspjele izaći majka i kći. U strahovitom udarcu poginule su Melani i njezina kći Gloria koja je u četvrtak trebala proslaviti 15. rođendan.

Državljanin BiH, 38-godišnji vozač auta njemačkih oznaka koji ih je usmrtio, lakše je povrijeđen. Policajci su alkotestiranjem utvrdili da je vozio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila.

Protiv 43-godišnjeg Italijana i 38-godišnjeg BiH državljanina bit će podnesene prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.