CRNA HRONIKA

Čeh htio fotografirati Tekiju, poskliznuo se i upao u rijeku

Na vrelu Bune u Blagaju kod Mostara

Autor:M. Sm.

25.7.2015

U Blagaju je jučer poslijepodne, u neposrednoj blizini čuvene Tekije na vrelu Bune, teško povrijeđen češki državljanin koji se poskliznuo s visine od oko dva metra, prekoputa ovog objekta, nakon čega je udario glavom o kamen te upao u rijeku Bunu.

Uz vrisku turista u avliji Tekije, nesretnom Čehu su odmah upomoć priskočili dva člana Udruženja "Blagaj-City", koji su se nalazili u čamcu kod Vrela, nakon čega su pozvali Hitnu pomoć.

ceh-tekija-3

Upomoć mu priskočili članovi "Blagaj-Cityja"

On je, najprije, dovezen u Kantonalnu bolnicu «dr.Safet Mujić»,a potom je prebačen u SKB Mostar, međutim, u ovoj ustanovi nismo uspjeli dobiti informacije o njegovom zdravstvenom stanju.  Neslužbeno, zadobio je povrede glave.

U Operativnom centru MUP-a HNK sinoć nam je, pak, kazano da samo raspolažu informacijom da je živ, dok dežurni tužilac do zaključenja ovog izdanja, uopće, nije bio obaviješten o slučaju.

Mještani koje smo zatekli na licu mjesta kazali su nam da je Čeh imao namjeru fotografirati Tekiju te da se poskliznuo, dok su kružile informacije da se uplašio od velikog kamena koji se sručio niz litice te je, instiktivno, načinio pokret tijelom, zateturao i pao.

 - Baš je bilo mnogo krvi, kažu, tri peškira su bila natopljena. Evo, vidite i sada ima tragova. Možda je prava sreća što je upao u hladnu Bunu da ne iskrvari još više. Bio je pri sebi kad je došla Hitna- ispričao nam je na licu mjesta jedan od mještana.

Svega 10 minuta nakon ovog događaja, do Tekije je došlo drugo vozilo Hitne pomoći, jer je jednoj djevojci iz Turske pozlilo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.