CRNA HRONIKA

KOTOR Uhapšen jer je pokušao pregaziti policajca

Osumnjičen za pokušaj ubistva

Onasa

7.8.2015

Kotorska policija uhapsila je A.H. (22) iz Tuzle zbog sumnje da je počinio krivično djelo "ubistvo u pokušaju na štetu policijskog službenika V.Ć iz Kotora".

Kako je saopćeno iz Uprave policije, na osnovu preduzetih tužilačko – policijskih aktivnosti, sumnja se da je A.H. krivično djelo počinio 6. avgusta 2015. godine, oko 18.50 sati , u mjestu Trsteno.

Kako se navodi, sumnja se da A.H., vozilom marke "BMW" crne boje, bh. registarskih oznaka, kretao lokalnim putem od plaže Ploče u pravcu Jaza.

 Policijski službenici V.Ć. i S.G. su, u mjestu Trsteno, vršili kontrolu bezbjednosti saobraćaja.

“Policijski službenik V.Ć. je A.H, koji je upravljao vozilom, dao jasan znak stop tablicom da zauistavi vozilo na proširenju pored puta”, precizira se u saopštenju.

A.H. je, kako se dodaje, ne zaustavljajući vozilo, naglo povećao brzinu i nastavio kretanje u pravcu policijskog službenika V.Ć.

V.Ć. se, kako bi izbjegao udarac vozilom, bacio u stranu, u slivnik pored puta, dok se A.H. velikom brzinom udaljio prema Jazu.

 “Službenici OB Kotor su se, zajedno sa kolegama iz Centra bezbjednosti Budva, dali u potragu za osumnjičenim, koja je veoma brzo, u rekordnom roku, rezultirala pronalaskom i zaustavljanjem vozila kojim je upravljao A.H”, kaže se u saopštenju.

Osumnjičeni A.H. je danas, uz krivičnu prijavu, po nalogu tužilaštva priveden ZVDT u Podgorici, a policajac V.Ć. je u događaju lakše povrijeđen.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.