CRNA HRONIKA

Šeik od Alipašina ranjenog druga vozio u Hitnu pomoć

Jurnjava automobilima i žestoka pucnjava na Ilidži

M. M.

21.8.2015

U jurnjavi automobilima i međusobnoj razmjeni vatre između dvije grupe mladića, koja se, kako "Dnevni avaz" saznaje, dogodila u noći s utorka na srijedu na Ilidži, povrijeđen je 25-godišnji Husein Ormanović iz Sarajeva.  

Kako smo jučer uspjeli saznati od izvora bliskog akterima događaja, sve se odigralo na Rakovičkoj cesti u pravcu naselja Gladno Polje.

Izrešetan Audi

Prvo su iz automobila u pokretu nepoznate osobe zapucale na Audi A4, u kojem su se nalazili Husein Ormanović i Haris Osmanović iz Sarajeva. Na automobil je otvorena vatra iz više oružja tako da je automobil kompletan izrešetan, a jedan metak pogodio je Ormanovića u desnu šaku. 

Nakon toga je, navodno, iz Audija uzvraćena vatra prema tom, za sada nepoznatom automobilu. 

Nakon pucnjave, nepoznati napadači udaljili su se velikom brzinom sa mjesta događaja, a Osmanović i povrijeđeni Ormanović dovezli su se do naselja Alipašino Polje. Telefonom su pozvali Almira Pazarca, poznatijeg kao Šeik od Alipašina, koji ih je odvezao u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, odakle je Ormanović upućen na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu. 

Muamera Šehić, portparol ove zdravstvene ustanove, potvrdila nam je da je primljena jedna osoba sa povredom od vatrenog oružja. 

- Pacijet H. O. (20) primljen je na KUM s ustrelnom povredom desne 
šake. Upućen je na Kliniku za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju - kazala je Šehić. 

Ugrožena šaka 

Saznajemo da je Ormanović zadobio dosta teške povrede te da mu je ugožena šaka. On je jučer operiran, a kako saznajemo, planiran mu je još najmanje jedan operativni zahvat. 

Harisa Osmanovića pripadnici policije priveli su na saslušanje u prostorije PU Ilidža. 

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo jučer nismo uspjeli dobiti zvanične informacije o ovom događaju. Portparol sarajevske policije Irfan Nefić nije odgovarao na naše telefonske pozive, a naš pismeni upit također je ostao bez odgovora. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.