CRNA HRONIKA

Uhapšena banda koja je otela torbu sa 5.000 KM

Rasvijetljeno drsko razbojništvo na Ilidži

A. KAPO

21.8.2015

Pripadnici Četvrte policijske uprave rasvijetlili su krivično djelo razbojništvo te su prekjučer uhapsili razbojnike Nermina Redžepovića (25), Muhameda Đonku (19), obojica iz Sarajeva, zatim Amira Ferhatovića (20) iz Tuzle, nastanjenog u Sarajevu, te Denija Mrnjavca (18) iz Sarajeva. 

Oduzeli pištolj

Redžepović, Đonko, Ferhatović i Mrnjavac osumnjičeni su da su 17. avgusta u 14.20 sati u ulici Vrelo Bosne, sarajevska općina Ilidža, opljačkali Đ. A. iz Sarajeva. 

Kako je naš list već pisao, četvorka je presrela Đ. A., inače radnika jedne firme, te su mu, prijeteći pištoljem, oteli torbu u kojoj se, prema nepotvrđenim informacijama, nalazilo skoro 5.000 KM. Navodno je bila riječ o pazaru koji je radnik nosio sa sobom.

redzepagic-privodjenje

Sa ranijeg privođenja osumnjičenog Redžepovića

Ipak, policajci su za svega dva dana identificirali drske razbojnike te im stavili lisice na ruke. Kako je potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policija je prilikom pretresa pronašla određenu sumu ukradenog novca te pištolj “zoraki”, koji je, najvjerovatnije, korišten prilikom izvršenja krivičnog djela. 

Nakon završene kriminalističke obrade, Redžepović, Đonko, Mrnjavac i Ferhatović prekjučer su u 17.40 sati, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, predati tužiocu Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu u daljnju nadležnost.

Odranije poznat

Redžepović je, inače, dobro poznat organima gonjena. On je krajem jula uhapšen zbog sumnje da je maskiran ušao u poslovnicu “BH Pošte” u ulici Umihana Čuvidina 218 u sarajevskom naselju Sokolović-Kolonija te da je, uz prijetnju pištoljem, oteo skoro 4.000 KM od zaposlenika. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.