CRNA HRONIKA

"PLAYBOY" ZEČICA NA SLOBODI Ukinut joj pritvor i određene mjere zabrane

Odluka Suda Bosne i Hercegovine

Redakcija

21.8.2015

Optuženoj Slobodanki Tošić, bivšoj "Playboy" zečici i misici, koja se, prema optužnici, tereti da je pripadnica kriminalne organizacije Darka Eleza, ukinut je pritvor i određene mjere zabrane. 

Mjere zabrane

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH sadržanom u odgovoru na žalbu na rješenje ovog Suda od 17. augusta 2015. godine, Sud Bosne i Hercegovine danas je donio rješenje kojim je optuženoj Tošić ukinut pritvor i određene zabrana napuštanja boravišta, zabrana putovanja, kao i zabrana korištenja lične karte za prelazak državne granice BiH.

55998da4-24f0-4909-970b-5a540a0a0a6d-slobodanka-tosic1-preview

Foto: Arhiva (Tošić: Bivša "Playboy" zečica)

Izrečene mjere zabrane mogu trajati dok za tim postoji potreba odnosno do drugačije odluke Suda, a kontrola opravdanosti vršit će se svaka dva mjeseca.

U slučaju da Tošić prekrši izrečene mjere zabrane, može joj se odrediti mjera pritvora.

slobodanka-tosic-6

Foto: Arhiva (Tošić od danas na slobodi)

Podsjećamo, odbrana Tošić ranije je uputila prijedlog da se optuženoj umjesto pritvora odredi mjera jamstva, odnosno da se sva imovina njene porodice stavi pod hipoteku za njeno puštanje na slobodu.

Dala obećanje

Tošić se nije odazivala na poziv Suda BiH te je za njom raspisana međunarodna potjernica. Uhapšena je nedavno na području Hrvatske, nakon čega je izručena BiH i otad se nalazi u pritvoru.

tosic3333

Foto: Arhiva (Tošić: Plakala na ročištu)

Na ročištu koje je održano u ponedjeljak, 17. avgusta, i sama Tošić je obećala da neće napuštati mjesto boravka, odnosno Han-Pijesak, a plačući je kazala da više ne može podnijeti zatvor. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.