BANJA LUKA Pola sata nakon pljačke zlatare, policija uhvatila razbojnike

Uhapšena organizovana grupa iz Srbije

Fena

Banjalučka policija sinoć je, trideset minuta nakon krađe nakita u jednoj zlatarskoj radnji u centru Banje Luke, locirala i uhapsila izvršioce, kako navode iz policije, organizovanu grupu iz Srbije.
 
Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka danas su potvrdili i da je pronađen dio ukradenog nakita.

Operativnom dežurstvu CJB Banja Luka sinoć je oko 18.25 sati prijavljeno da su dvije nepoznate nemaskirane osobe iz zlatarske radnje u ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića u Banjoj Luci, otuđile tašnu sa zlatnim nakitom.

Brzom intervencijom i operativnim radom policije, tridesetak minuta nakon prijavljenog krivičnog djela, na području banjalučkog naselja Lauš, lišene su slobode osobe M.Ž., S.B., N.J. i  maloljetnik, svi državljani Republike Srbije.
 
Pretresom hotelskih soba u Banjoj Luci gdje su bili smješteni pronađen je dio otuđenog zlatnog nakita, drobilica za marihuanu, plastični razbijač stakla, mobilni telefoni i drugo.

Uhapšeni su privedeni u službene prostorije gdje je u toku kriminalistička obrada, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu teška krađa biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banja Luka na postupanje.

NA VRH

Podijeli članak na