CRNA HRONIKA

Kod Posušaka pronađeno više od kilograma kokaina

Tržišna vrijednost 10 hiljada eura

Fena

4.9.2015

Na odmorištu auto-ceste A1 Nadin u srijedu navečer zaplijenjeno je više od kilograma kokaina te 10 hiljada eura koje policija povezuju s preprodajom droge, izvijestila je zadarska policija.


Kokain je u kontroli prometa pronašao policijski pas za detekciju droga, u kombiju njemačkih nacionalnih oznaka kojim je upravljao 45-godišnji hrvatski državljanin iz Posušja u BiH,  rečeno je petak na izvanrednoj policijskoj konferenciji za medije. Droga, ukupne težine 1112 grama, je bila skrivena u podu kabine, između sjedišta vozača i suvozača, oblijepljena ljepljivom vrpcom.

"Krijumčari su napunili kombi u Frankfurtu i do Nadina im je trebalo oko 1100 kilometara, dakle, prošli su neometano kroz nekoliko država i graničnih prijelaza prije zaplijene na zadarskom području. Droga nije bila namijenjena zadarskom području, prošla je preko dijela koje mi kontroliramo, a na ilegalnom tržištu dosegnula bi cijenu do milijun i pol kuna", rekao je voditelj Službe kriminalističke policije Tomislav Kristić.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 45-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavljen zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dok se ostalih šestero putnika ne dovode u vezu s pronađenom drogom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.