CRNA HRONIKA

SARAJEVO Ukinut pritvor direktoru škole "Isak Samokovlija" Kenanu Vučijaku

Odlukom Vijeća Općinskog suda

Autor:A. ALJIMI

4.9.2015

Odlukom Vijeća Općinskog suda u Sarajevu danas je Kenanu Vučijaku, direktor sarajevske OŠ "Isak Samokovlija", ukinut pritvor nakon čega je pušten na slobodu. Podsjećamo da je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrebom i iskorištavanjem službenog položaja, te upućivanjem prijetnji iznudio i za sebe pribavio protupravnu imovinsku korist u iznosu koja prema navodima Tužilaštva prelazi 10.000 KM.

Podsjećamo da je Vučijak je uhapšen zbog sumnje da je duži period reketirao vlasnicu jedne agencije a preko koje su organizirane đačke ekskurzije. Vučijak je vlasnici upućivao prijetnje i od nje iznuđivao novac od 2014. godine. On je uhapšen prilikom simuliranog otkupa kada je preuzeo obilježenih  2.000 KM.

Osumnjičeni Vučijak također se obratio vijeću na današnjoj sjednici tvrdeći da je nevin.

- Ekskurzije su organizirane nakon velikih poplava. Tako da su roditelji odustali iz straha. Mi smo kao škola provjeravali te navode zbog sigurnosti učenika. Adaleta je plaćala hotel I ostala je bez novaca. Tražili smo od rodutelja da se strpe za novac. Ona je bila dužna između 60 i 80 hiljada KM, možete to provjeriti. Tražio sam te 2.000 da bi mene obeštetila. Oko škole se napravila velika igra. Uhapšen sam dva dana pred novo imenovanje. Dijete nisam vidio tri mjeseca. Traži me po stanu misli da se igramo skrivača. Ovo je zločin prema meni. Sav novac išao je preko sekretarice i sve potpisivano – kazao je Vučijak tvrdeći da mu je boravak u pritvoru ozbiljno narušio zdravlje.      

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.