CRNA HRONIKA

Podignuta optužnica protiv direktora Desete osnovne škole Ilidža zbog spolnog odnosa sa djetetom

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu

Am. KOVAČ

4.9.2015

Nakon okončanja istrage, Kantonalno tužilaštvo Kantona Sarajevo je danas podiglo i dostavilo Općinskom sudu u Sarajevu na potvrđivanje optužnicu protiv Sude Lavića, direktora Desete osnovne škole Ilidža, zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolni odnošaj sa djetetom.

Podsjećamo, pripadnici krim-policije Federalne uprave policije po naredbi i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Sarajevo uhapsili Sudu Lavića u junu ove godine  zbog sumnje da je zlostavljao jedno dijete radi zadovoljenja svog seksualnog nagona.

Kako su mediji ranije pisali i prije hapšenja Školski odbor  je namjeravao smijeniti Lavića, ali su se bojali osvete zbog dobrih veza njegove porodice.

Pošto su znali da je direktor pored svog kabineta imao ključeve još jedne "specijalne" prostorije koja je bila namještena, te koja ima neprozirne zavjese, njegovim kolegama je bilo sumnjivo što u tu prostoriju dolazi jedna učenica, te su ga počeli pratiti. Ubrzo se ispostavilo da ima sasvim dovoljno materijala da se u ovaj slučaj umiješa policija. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.