CRNA HRONIKA

Bosanac i Crnogorac uhapšeni zbog pokušaja krijumčarenja cigareta u vrijednosti od 18.000 KM

U okviru operativne akcije "Bastion"

Mi. K.

14.9.2015

U okviru operativne akcije "Bastion" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje 13. septembra ove godine spriječili krijumčarenje 7.750 kutija cigareta bez akciznih markica, i to: 3.250 Merilyn, 3.000 Marble, 1.500 Trokadero, te kilogram rezanog duhana.  

Krijumčarenje je otkriveno u graničnom pojasu na području Bileće kada su državljanin Crne Gore Z.A. (1968.), koji je upravljao vozilom Mitsubishi crnogorskih registarskih oznaka, i bh. državljanin S.M. (1981.), koji je upravljao Mitsubishijem bh. registarskih oznaka, prebacivali cigarete iz jednog u drugo vozilo pokušavajući ih prokrijumčariti iz Crne Gore u BiH.

Otkrivene cigarete, vozila i drugi dokazni materijali nađeni prilikom pretresa privremeno su oduzeti. Z.A. i S.M. su uhapšeni i protiv njih će Tužilaštvu BiH biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "krijumčarenje". Vrijednost otkrivenih cigareta procjenjuje se na oko 18.000 KM.

Pripadnici Granične policije BiH istog dana su u 6.45 sati prilikom granične kontrole autobusa Mercedes, njemačkih registarskih oznaka, otkrili su tehničke uređaje, mobilne telefone, fotoaparate i tablete bez potrebne dokumentacije.

foto

Tehnički uređaji bez potrebne dokumentacije

Autobus je kontroliran u mjestu Sijekovac na području Broda, a njime je upravljao T.D. (1989.), državljanin BiH. Otkrivena roba predata je službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Policijski službenici Jedinice granične policije Brčko 12. septembra 2015. godine u 18 sati uhapsili su slobode državljanina Republike Hrvatske I.M. (1977.) nakon što je graničnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud Bijeljina zbog krivičnog djela "krivotvorenje isprave".

roba

Roba predata je službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH

Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Brčko. I.M predat je službenicima Sudske policije Bijeljina. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.