CRNA HRONIKA

ZENICA Izvršenim pretresom pronađena velika stabljika indijske konoplje i vazdušna puška

Tokom pretresa uhapšena ženska osoba inicijala H.A.

D. Pa.

14.9.2015

Službenici Odsjeka za posebne namjene Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona danas su, u skladu sa naredbom Općinskog suda u Zenici, izvršili pretres kuće koju koristi lice E.Š. iz Zenice, koja se nalazi u ulici Hadžije Mazića put u Zenici. Vršenju pretresa pristupilo se nakon određenih operativnih saznanja da se na navedenoj lokaciji vrši nelegalan uzgoj marihuane.

img-1365

Izvršenim pretresom kuće pronađena je jedna vazdušna puška, dok je u dvorištu u dijelu obradive površine pronađena velika stabljika indijske konoplje visine 3,20 metara.

 img-1366

- Pronađena biljna materija je privremeno oduzeta i bit će dostavljena Odsjeku za kriminalističku tehniku i KDZ Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona radi vršenja potrebnih vještačenja. Tokom pretresa lišena je slobode ženska osoba inicijala H.A., koja se sumnjiči da je izvršila sporni zasad i protiv koje će, nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca, zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. stav 1. Krivičnog zakona FBiH - pojansila je Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.