CRNA HRONIKA

DVOSTRUKO ČEDOMORSTVO Žena iz Prijedora mrtvo dijete zakopala u koritu rijeke Majčevac

Ubistvo se desilo u mjestu Donji Garevci

Fena

15.9.2015

Žena iz Prijedora, D.G. (1967.), koja je uhapšena zbog dvostrukog čedomostva, prvi taj slučaj je počinila 2011., kada je mrtvo tijelo novorođenčeta odnijela i zakopala u mjestu Donji Garevci, kod Prijedora, u koritu rječice Majčevac. 

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su utvrdili da se osumnjičena krajem 2011. godine, a nakon neželjene trudnoće porodila u svojoj porodičnoj kući u Prijedoru, kojom prilikom je rodila živo žensko novorođenče, saopćeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor. 

S obzirom da se porodila van zdravstvene ustanove bez pružanja medicinske pomoći, novorođenče je ubrzo nakon poroda preminulo, a njegovo mrtvo tijelo odnijela je i zakopala u koritu rječice Majčevac. 

U toku je dokumentovanje i kompletiranje predmeta nakon čega će protiv D.G. Okružnom tužilaštvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "ubistvo djeteta pri porođaju“. 

Iz policije podsjećaju da je protiv osumnjičene u junu 2013. godine Okružnom tužilaštvu Banja Luka podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "ubistvo djeteta pri porođaju“, a koje je izvršeno u toku 2013. godine. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.