CRNA HRONIKA

BUGOJNO Prijavio lažno ranjavanje

U mjestu Zanesovići

Az. M.

15.9.2015

U policijsku stanicu Bugojno jutros je prijavljeno da je na lokalnom putu u mjestu Zanesovići došlo do upotrebe vatrenog oružja. 

Na lice mjesta upućene su patrole policije koje su pronašle osobu M.P. rođenog 1982. godine iz Bugojna, koji je ranjen u predjelu noge i osobu S.J. rođenog 1967. godine iz Bugojna. 

Povrijeđeni je prevezen u Dom zdravlja Bugojno, a zatim u Kantonalnu bolnicu Travnik.

U iskazu policiji M.P. i S.J. su izjavili da ih je presrelo i prepriječilo put nepoznato putničko vozilo bijele boje, nakon čega su dvije maskirane osobe izašle iz vozila i otvorile vatru prema njima iz automatskog vatrenog oružja. Izvršioci su se potom udaljili u pravcu mjesta Zanesovići.

Međutim, operativnim radom na terenu pripadnici Odjela kriminalističke policije PU Bugojno prilikom provođenja istrage pronašli su automatsku pušku, po navodima S.J., vlasništvo povrijeđenog M.P. 

Saznali smo da je S.J., koji je u bugojanskoj policiji tretiran kao svjedok, priznao kako se radilo o samoranjavanju, koje je izvršio M.P. i „fingiranom“ napadu, navodno nepoznatih osoba. 

Šta je razlog samoranjavanja, nismo uspjeli saznati od službenika PU Bugojno, niti u MUP-u SBK-a. U toku je prikupljanje materijalnih dokaza i istraga o ovom događaju je još uvijek u toku. Također, nezvanično smo saznali da M.P. i S.J. nemaju dosjee u PU Bugojno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.