CRNA HRONIKA

DOBOJ Slobode lišeno 18 lica zbog prekršaja u saobraćaju

Najveća koncentracija alkohola u krvi 2,95 gr/kg

N. Lukavica

21.9.2015

U prethodna tri dana na području koje pokriva Centar javne bezbjednosti Doboj, slobode je lišeno 18 osoba i to zbog učinjenih prekršaja iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja.

Prema evidenciji Centra javne bezbjednosti Doboj najviše uhapšenih je upravo na području ovog grada ( čak 8 lica ), pola manje je u Derventi, dok je po jedno lice slobode lišeno na području opština: Bosanski Šamac, Modriča, Petrovo, Teslić, Bosasnki Brod i Pelagićevo.

Od 18 lica, kod njih 13 alkotestiranjem je utvrđeno kako su imali više od 1,00 gr/kg alkohola u krvi. Dva lica su upravljala vozilom pod dejstvom droga, a dva su odbila da se testiraju, dok je kod lica koje se kao pješak kretalo u ulici Vojvode Stjepe u Doboju pronađeno čak 2,95 gr/kg alkohola u krvi.

Što se vozača tiče, najveća koncentracija alkohola u krvi utvrđena je kod vozača M.K. iz Dervente, koji je testiranju podvrgnut u Ukrinskoj ulici u tom gradu. Kod vozača Z.K., iz Teslića koncentracija alkohola u krvi je iznosila 2,29 gr/kg.

Nakon prestanka razloga za zadržavanje lica su puštena na slobodu, izdati su prekršajni nalozi i preduzete ostale Zakonom utvrđene mjere i radnje za učinjene prekršaje iz Zakona o bezbjednosti saobraćaja, kazala je Ljerka Stanimirović, glasnogovornica Centra javne bezbjednosti Doboj.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.