CRNA HRONIKA

BIZARNA SMRT LIJEPE BOSANKE Ena je pala s vidikovca praveći "selfie"?

Austrijski mediji pišu

Autor:(Am.K.)

20.10.2015

Ena Kadić (26), mis Austrije 2013., koja je umrla nakon što je teško povrijeđena kada je u petak pala u provaliju sa vidikovca na brdu Bergisel kod Innsbrucka navodno je u momentu pada, prema pisanju austrijskog "Heute", pravila selfie.

No, Ernst Kranebiter (Kranebitter), glavni inspektor policije u Innsbrucku, izjavio je da se još ne zna gde je Ena bila kada se nesreća dogodila, odakle je pala i da li je bila na kružnom putu oko Bergisela ili trčala po nekom od šumskih puteva.

ena-23

Prilikom pada zadobila teške povrede

Policija i dalje utvrđuje kako je nekadašnja mis pala u provaliju, a pomak u istrazi trebalo bi da se dogodi nakon što policija sasluša Kadićkinog prijatelja sa kojim zajedno trenira već duže vrijeme. Provjerom njenog mobilnog telefona utvrđeno je da je on bio posljednja osoba sa kojom je razgovarala neposredno prije pada.

Prije nego što je izgubila svijest, uspjela je mobilnim telefonom obavijestiti brata šta joj se desilo. Porodica je pozvala hitne službe, a policija je izvjestila da su Enu Kadić pronašla dva studenta stara 26 i 27 godina.

Posada spasilačkog helikoptera brzo je uočila 26-godišnjakinju, izvukla je pomoću sajle i prevezla u bolnicu.

Ljekari su konstatovali teške unutrašnje povrede i prevezli je na odjeljenje intenzivne njege. Ena je imala teške unutarnje povrede, a doktori su njeno stanje odmah ocijenili kao izuzetno kritično. Međutim, u ponedjeljak u 22:30 sati mlada Bosanka preminula je tokom operacije.

ena-34

Ena bila Miss Austrije 2013. godine

Ena je tim brdom često trčala, a navodno je s njom trenirao i jedan muškarac. Trenutno se on nalazi u inostranstvu te će biti naknadno ispitan. Policija je isključila mogućnost da se radi o pokušaju samoubistva.

Ena Kadić odrasla je u Austriji, a inače je iz Bosne i Hercegovine, iz Bosanske Otoke. Slavu u Austriji stekla je kada je postala Miss 2013. godine.

U austrijskim Aplama od maja do septembra poginulo 115 osoba

Kako prenosi AFP policija je objavila kako je bila strastveni trkač i da je poznavala područje gdje se nesreća dogodila odlično.

Prema posljednjim statisičkim podacima 115 osoba je poginulo,  a više od dvije hiljade povrijeđeno u periodu od maja do septembra u austrijskim Alpama.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.