CRNA HRONIKA

DNK Sanele Bešić pronađen na naušnici ubijene Nasihe Aljiljaj

Nastavljeno suđenje za razbojništva i ubistvo

Autor:A. KAPO

20.10.2015

Saslušanjem svjedoka Tužilaštva i ulaganjem materijalnih dokaza jučer je u Kantonalnom sudu u Sarajevu nastavljeno suđenje Berjaminu Kubatu zvanom Benjo (32) iz Zenice i Saneli Bešić zvanoj Nela (28) iz Sarajeva, koji su optuženi da su 30. aprila napali i opljačkali Safeta Glavovića te da su 14. maja prošle godine opljačkali i ubili Nasihu Aljiljaj (85).

Biološki nalazi

Elvira Karahasanović, šefica Odsjeka za biološka vještačenja u Federalnoj upravi policije, kazala je da je, prema naredbi Tužilaštva, u dva navrata radila vještačenja, i to crne jakne oduzete od Feđe Kurtovića, zatim prstena oduzetog od Emine Hećimović te naušnice oduzete od Indire Karahodžić.

aljiljaj-ubistvo

Foto: Arhiva (Aljiljaj:Ubijena i opljačkana)

Tokom iscrpnog iskaza ona je kazala da je na naušnici pronašla miješane DNK tragove dvije ženske osobe za koje se ispostavilo da pripadaju oštećenoj Aljiljaj te optuženoj Bešić.

Različiti iskazi

Tužiteljica Šejla Heljić jučer je pročitala i iskaz Feđe Kurtovića, budući da je on u međuvremenu preminuo. Također, pročitala je iskaze optuženih, a koji su oni dali još u fazi istrage. I Kubat i Bešić su do u detalje opisali kako su opljačkali Glavovića, a poslije i Aljiljaj. Razlike u njihovim iskazima odnose se na način na koji je ubijena Aljiljaj.

Tužiteljica Heljić jučer je uložila i materijalne dokaze, čime je Tužilaštvo okončalo dokazni postupak.

Izjasnit će se pismenim putem

Anja Loga, koja je jučer mijenjala Omara Mehmedbašića, advokata Berjamina Kubata, te Mithat Kočo, branilac Sanele Bešić, kazali su da će se naknadno pismenim putem izjasniti u pogledu dokaza odbrane. Predsjedavajući Sudskog vijeća Jasenko Ružić dao je odbranama rok od osam dana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.