CRNA HRONIKA

Evo šta su pripadnici Granične policije BiH jučer zaplijenili

Krijumčarenje cigarete, smjese za nargile, novac

Autor:A. Vr.

30.10.2015

Pripadnici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeverozapad Gradiška jučer su spriječili su nezakonit prijenos i privremeno oduzeli 47.500 eura. 

Novac je otkriven prilikom granične kontrole Renaulta, nacionalnih oznaka Holandije, na izlazu iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. Vozilom je upravljao G.N. (1968.), državljanin Holandije, Srbije i BiH, i nije posjedovao potrebnu dokumentaciju za prijenos novca preko državne granice. Privremeno oduzeti novac predat je Deviznom inspektoratu Republike Srpske na daljnje postupanje. 

Pripadnici Granične policije BiH jučer u 19.55 sati prilikom pregleda prtljaga državljanina Republike Turske E.T. (1993.) otkrili su oko 70 kilograma smjese za nargilu. Osoba je  na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigla letom iz Istanbula. O događaju je obaviješteno Tužilaštvo BiH, prema čijem je nalogu roba predata službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH. 

smjesa-za-nargilu-otkrivena-kod-drzavljanina-turske

Pripadnici Jedinice granične policije Višegradjučer oko 22 sata u graničnom pojasu na području Rudog spriječili su krijumčarenje veće količine robe i 140 kutija cigareta Marloro bez poreskih markica. 

Jedan dio robe pripadao je NN osobama koje su vidjevši naše službenike, odbacili robu i udaljili se u nepoznatom pravcu. Drugi slučaj evidentiran je na putnoj komunikaciji Mokronozi  Uvac prilikom granične kontrole Yuge, bh. registarskih oznaka, u kojem je bila određena količina robe bez potrebne dokumentacije. Vozilom je upravljala M.Š. (1969.), državljanka BiH. 

dio-robe-otkriven-u-granicnom-pojasu-rudog

Vrijednost otkrivene robe procjenjuje se oko 7.000 KM. Roba je predata službenicima UIOBiH., navodi se u saopćenju Granične policije BiH.

  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.